Factuur Voorbeeld

Factuur Online

Factuur Tips

ZZP Nieuws

Follow us on Twitter

Zelf een factuur maken

Voor veel ZZPers en Freelancers een magisch moment: ze mogen de eerste factuur maken voor hun geleverde diensten! Na alle voorbereiding, hard werken, acquisitie doen is dit uiteindelijk de kroon op je werk!

Factuur maken: Wat ga je doorbelasten?

Voordat je een factuur gaat opstellen moet je in kaart brengen hoe je je diensten in rekening gaat brengen. Zijn dit door te belasten uren of een aangenomen bedrag, dan is het maken van je factuur eenvoudig. Het wordt lastiger als je gespecificeerde uren, verschillende uursoorten met toeslagen of door te belasten kosten op je factuur gaat zetten. Heb je dit in kaart dan kun je in onze factuur download sectie vast een geschikte voorbeeld factuur vinden.

Factuur maken: Met of zonder BTW?

In de meeste gevallen zul je BTW moeten doorbelasten op je factuur. Wanneer je echter te maken hebt met onderaanneming en je bent werkzaam in de bouwbranche, scheepsbouw, metaalindustrie, confectie-industrie en sommige delen van de schoonmaakbranche, dan geldt de zogenaamde BTW verleggingsregeling. Hierbij wordt de heffing van btw verlegd van de onderaannemer of uitlener naar de aannemer of inlener. Lees hier alles over BTW berekenen op je factuur.

Factuur maken: Betalingstermijn?

Wanneer je een factuur verstuurd moet je hebben nagedacht over de betalingstermijn van je factuur. Deze betalingstermijn moet je (liefst schriftelijk) overeenkomen met je opdrachtgever. Maak hierbij duidelijke afspraken over het moment dat je factuur daadwerkelijk betaalbaar is. In veel gevallen eist een opdrachtgever aanvullende documenten voordat een factuur wordt betaald, zoals je VAR, KvK inschrijving en kopie legitimatiebewijs.

Factuur maken: Debiteurenbeheer?

Een verstuurde factuur is nog geen betaalde factuur! Helaas nemen nogal wat opdrachtgevers het niet zo nauw met de betalingstermijn van een factuur. Zorg daarom voor een goed debiteurenbeheer! Dit begint met het bijhouden van verstuurde facturen, bijvoorbeeld in een spreadsheet. Wanneer de betalingstermijn van een factuur is verstreken adviseren wij om eerst telefonisch contact op te nemen met je debiteur. Is er wat mis gegaan met de factuur, wordt deze betwist, mist men nog aanvullende documenten; dit zijn de vragen die je dan kunt stellen. Maak een notitie van dit telefoongesprek en een duidelijke afspraak wanneer er betaald gaat worden. Wanneer je debiteur zich nog niet aan zijn afspraken houdt, stuur dan een schriftelijke aanmaning. In onze download sectie vindt u voorbeeldbrieven en tips voor een efficient debiteurenbeheer.

Blijf gratis en vrijblijvend op de hoogte van nieuwe factuurvoorbeelden, online factuurpakketten en tips!

 

 

Gratis Checklist

'10 tips voor
een perfecte factuur'

 
Ontvang ook periodiek onze
factuur tips&tricks per mail

Gratis Nieuwsbrief

 

LB-banner-FVB

Antwoord voor ZZP'ers